Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Köretek | |||||||||||
1) Negyed kiló teljes kiőrlésű tönkölylisztet, 1/2 teáskanál szódabikarbónát, 1/2 teáskanál sót, 4 evőkanál olívaolajat és 2 dl vízet összegyúrunk. Ízesíthetjük különbözőképpen a változatosság kedvéért: fahéjas, köményes, szezámmagos, diós stb... 2) Kiolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe apró halmokat teszünk, és 25-35 perc alatt megsütjük.
1) 1 bögre kölest megmosunk, majd háromszoros vízben feltesszük főni. Kb. 30 perc alatt fől meg, ha még nem teljesen puha, vizet öntünk utána. Ez az alaprecept. 2) Ezt lehet édesen, pl. fahéjjal főzni, vagy sósan, fűszeresen, biovegetával. Vagy akár brokkolival és leveszöldséggel, akkor a zöldségek szétfőnek, és a köles zöld színű lesz.
1) 1 db padlizsánt félbevágunk, és a sütőben megsütjük. 2) Kikaparjuk a belsejét, összetörjük, hozzáadunk 2 db apróra vágott vöröshagymát és fokhagymagerezdet, fűszereket (só, csipetnyi fehérbors), 1 felvert tojást, és 1,5 kanál teljes kiőrlésű lisztet. 3) Összekeverjük, majd kanállal kroketteket szaggatunk, és kisütjük.
Szeleteljünk fel vörös- és lilahagymát vegyesen. Ezt követően bő olajon, lassú tűzön mintegy negyedóráig pároljuk. Ne siessük el, legyen szép üveges a hagyma! Párolás közben egyéni ízlés szerint ízesíthetjük. Fott kölessel kiváló egytálétel.
1) Lila és fehér káposztát csíkokra metélünk. 2) Kicsi olívaolajon megpirítunk egy kis fej, apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a káposztát, és felöntjük egy pohár vízzel. Puhára pároljuk. Ehhez lehet enni a pirított csirkét!
1) 1 db cukkínit lereszelünk, és besózzuk. Kicsit félretesszük, míg levet enged. Kinyomkodjuk, majd összekeverjük egy lereszelt fokhagymagerezddel. 2) Hozzáadunk 2 ek. teljes kiőrlésű lisztet és egy felvert tojást, majd masszává keverjük. Ha nem elég "masszás" akkor teszünk bele két kanál joghurtot. 3) Teflonban forrósítunk kevés olívaolajat, majd a lepényt belesimítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tzatzikivel nagyon finom.
1) 60 dkg répát karikára vágunk, és kevés vízzel fedő alatt 15 percig pároljuk. 2) Hozzáadunk 15 dkg kockára vágott burgonyát, és még 15 percig főzzük. 3) Hozzáadunk egy kis margarint, fűszereket (turbolya, lestyán és só), és még egyszer felforraljuk. 4) Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
1) 80 dkg burgonyát kockára vágva megfőzünk, áttörjük, fűszerezzük (szerecsendió és só), majd belekeverünk 3 tojássárgáját és 10 dkg margarint. 2) Nyomózsákkal sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
1) A tészta: 1 bögre teljes kiőrlésű lisztet 15 dkg margarinnal elmorzsolunk, sózzuk, és vízzel összegyúrjuk. Egy tortaformába lapítjuk. 2) A töltelék: 1 kg vöröshagymát kockákra vágunk, és margarinon vagy olívaolajon megpirítjuk, főszerezzük (só, bors, szerecsendió), és saját levében megpároljuk. Majd megszórjuk 1ek. teljes kiőrlésű liszttel, és kissé megpirítjuk. Majd ráterítjük a tortaformába tett tésztára. 3) 2 dl joghurtot elkeverünk 3 db tojással, és a tortára öntjük. Kb. 30 perc alatt megsütjük.
1) Negyed kiló zellert és burgonyát vágjunk kockára. 2) Szeljünk fel egy vöröshagymát, és pároljuk meg bő vajban. Tegyük hozzá a zellert és a burgonyát, hintsük meg tengeri sóval. Ízesítsük kevés pirospaprikával és köménymaggal. Letakarva, lassú tűzön mintegy fél óráig pároljuk, ha szükséges, a vajat pótoljuk alatta, illetve öntsünk alá kevés vizet is. Tálaláskor önthetünk rá paradicsomlevet is.
1) Egy bögrényi bio barnarizst főzzünk meg sós vízben. 2) Szeljünk fel egy vöröshagymát, és pároljuk meg bő olívaolajban. Tegyünk hozzá ízlés szerint bármilyen zöldséget és pároljuk puhára, hintsük meg tengeri sóval és biovegetával. Ízesítsük még petrezselyemmel. 3) A főtt rizst keverjük össze a párolt zöldséggel és még 1-2 percig hagyjuk a tűzön.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!