Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Töltött Burgonya
Hozzávalók:
főtt vagy sült hús
krumpli
tojás
tejföl
füstölt szalonna
(só, bors, pirospaprika stb.)
Elkészítése:
A szalonnát kockázd fel, süsd ki a zsírját, s tedd félre. A krumplit főzd meg héjában, ha kihűlt, hámozd meg, s vájd ki a belsejét. A húst törd (vagy vágd) finomra, majd keverd össze a burgonyavagdalékkal, s egy kevés tojással. Ha még fűszerezni akarod, most azt is megteheted. A kivájt krumplit - jól púpozva - töltsd meg a masszával, majd állítsd egy (szalonnazsírral kikent) tűzálló tálba. A tetejére önts tejfölt, s arra mehetnek - zsírjukkal együtt - a szalonnakockák. Tedd forró sütőbe, amíg a töltött krumpli szépen megpirul.
Burgonyás, fűszeres fasírt
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
20-25 dkg héjában főtt burgonya
1 dl tej
2 evőkanál zsemlemorzsa
icipici őrölt fűszerkömény
só
bors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál préselt vöröshagyma
1 darab tojás
Elkészítés:
A darált húst és a hajában megfőtt, összetört burgonyát 1 dl tejjel összekeverem, és hagyom állni körülbelül 15 percet, majd beleteszek 1 tojást, a zúzott fokhagymát és vöröshagymát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, sót és borsot, csipetnyi őrölt fűszerköményt. Ezt jól összekeverem. Fasírt jellegű masszának kell lennie. Ha túl híg lenne, tegyünk bele még kevés zsemlemorzsát.
Húsgombócokat formálok belőle, tenyeremmel ellapítom őket, és zsemlemorzsába hempergetem, majd olajban kisütöm.
Megjegyzés:
Ezt szoktam alkalmazni ha kevés darált hús van itthon... Feltétnek főzelékekhez nagyon finom, de tálalhatjuk rizskörettel vagy sült burgonyával is. Jó étvágyat!
Fekete burgonya-püré
hozzávalók 2 főre 400 g fekete burgonya
50g vaj
150 ml tej
só
Elkészítés
1.A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még forrón, burgonyatörővel pépesítjük a krumplit, hozzáadjuk a tejet, a vajat, sózzuk és jól összekeverjük
Szezámmagos rántott burgonya
hozzávalók 4 főre burgonya
tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
Elkészítés
1.A burgonyát megpucoljuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk tetszés szerint, hosszában vagy keresztben.
2.A panírhoz a tojást kicsit jobban megsózzuk, mint amikor húst panírozunk, mert a burgonyát nem sózzuk le.
3.A zsemlemorzsába beleszórunk tetszőleges mennyiségű szezámmagot.
4.Az ismert módon / liszt, tojás, zsemlemorzsa / bepanírozzuk a burgonyaszeleteket , és forró olajban , lassú tűzön kisütjük.
Burgonyaropogós
Hozzávalók
2 tojás sárgája
8 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
só
szerecsendió
étolaj a sütéshez
Elkészítés
1.A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
2.Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
3.Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
4.Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
|
|
G ANGEL 3 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Agykontroll - Öngyógyítás
Citromos ételek
Narancsos ételek, receptek
Ananászos ételek, receptek