Gyógymódok: Burgonyás ételek

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 209 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 248 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 209 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 248 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 209 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 248 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 209 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 248 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 network.hu

 Töltött Burgonya

 

Hozzávalók:
főtt vagy sült hús
krumpli
tojás
tejföl
füstölt szalonna
(só, bors, pirospaprika stb.)
 

 

 

Elkészítése:
A szalonnát kockázd fel, süsd ki a zsírját, s tedd félre. A krumplit főzd meg héjában, ha kihűlt, hámozd meg, s vájd ki a belsejét. A húst törd (vagy vágd) finomra, majd keverd össze a burgonyavagdalékkal, s egy kevés tojással. Ha még fűszerezni akarod, most azt is megteheted. A kivájt krumplit - jól púpozva - töltsd meg a masszával, majd állítsd egy (szalonnazsírral kikent) tűzálló tálba. A tetejére önts tejfölt, s arra mehetnek - zsírjukkal együtt - a szalonnakockák. Tedd forró sütőbe, amíg a töltött krumpli szépen megpirul.


Burgonyás, fűszeres fasírt

Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
20-25 dkg héjában főtt burgonya
1 dl tej
2 evőkanál zsemlemorzsa
icipici őrölt fűszerkömény

bors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál préselt vöröshagyma
1 darab tojás


Elkészítés:


A darált húst és a hajában megfőtt, összetört burgonyát 1 dl tejjel összekeverem, és hagyom állni körülbelül 15 percet, majd beleteszek 1 tojást, a zúzott fokhagymát és vöröshagymát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, sót és borsot, csipetnyi őrölt fűszerköményt. Ezt jól összekeverem. Fasírt jellegű masszának kell lennie. Ha túl híg lenne, tegyünk bele még kevés zsemlemorzsát.

Húsgombócokat formálok belőle, tenyeremmel ellapítom őket, és zsemlemorzsába hempergetem, majd olajban kisütöm.

Megjegyzés:
Ezt szoktam alkalmazni ha kevés darált hús van itthon... Feltétnek főzelékekhez nagyon finom, de tálalhatjuk rizskörettel vagy sült burgonyával is. Jó étvágyat!


Fekete burgonya-püré

hozzávalók 2 főre  400 g fekete burgonya
50g vaj
150 ml tej


Elkészítés 
1.A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még forrón, burgonyatörővel pépesítjük a krumplit, hozzáadjuk a tejet, a vajat, sózzuk és jól összekeverjük

Szezámmagos rántott burgonya

hozzávalók 4 főre  burgonya
tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag


Elkészítés 
1.A burgonyát megpucoljuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk tetszés szerint, hosszában vagy keresztben.
2.A  panírhoz a tojást  kicsit jobban megsózzuk, mint amikor húst panírozunk, mert a burgonyát nem sózzuk le.
3.A zsemlemorzsába beleszórunk tetszőleges mennyiségű szezámmagot.
4.Az ismert módon / liszt, tojás, zsemlemorzsa / bepanírozzuk a burgonyaszeleteket , és forró olajban , lassú tűzön kisütjük.


Burgonyaropogós

Hozzávalók
2 tojás sárgája
8 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa

szerecsendió
étolaj a sütéshez


Elkészítés 
1.A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
2.Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
3.Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
4.Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.

 

 

Címkék: angie elixír

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

G ANGEL 3 hete új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu