Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Citrommal pácolt, almás pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell
2 citrom
1 dl olaj
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál méz
1 evőkanál aprított friss petrezselyem
2 teáskanál aprított friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
4 alma
10 dkg vaj
A tálaláshoz:
4 evőkanál majonéz
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy jól lefedhető tálkába tesszük. A hűtőben 1-2 napig érleljük. A felhasználás napján a hússzeleteket megsózzuk, és faszénparázs felett, olajozott grillrácson megsütjük a pácolt almákkal együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük. Tálaláskor a sült almákra helyezzük a húst, és amikor még forró, vajat teszünk rá, hogy ráolvadjon. Külön tálban majonézt is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag: 590 kcal
Citrom torta
Citrom torta ( lisztérzékenyek számára is elkészíthető )
Hozzávalók : 5 db tojás, 10 kanál víz, 10 kanál liszt, 10 kanál cukor, 1 cs. sütőpor, 2db citrom héja
Krémhez : 7 evőkanál porcukor, 2 db citrom leve, 1 db citrom héja
A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, 10 kanál cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két cítrom héját lereszelve. 26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihülni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihült megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk a citromlevét, majd a két csomag zseléfixet és belereszelünk 1 citrom héját. Ezt a tortát, már sokszor elkészítettük, csalódni nem lehet benne.
Citromos-fokhagymás afrikai harcsa
Hozzávalók:
1 db nyúzott afrikai harcsa törzs
3 nagy gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 csomag petrezselyem
só
bors
zsiradék/olaj
Elkészítés:
Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit karikára vágra. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.
Megjegyzés:
Én még raktam a krumpli mellé 1 kisebb cukkinit, illetve zöldpaprikát is apróra vágva. Így akkor még a köret is kész.
Citromos-túrós süti
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 tojás
12,5 dkg cukor
25 dkg sütőmargarin
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
50 dkg túró
3 citrom
15 dkg porcukor
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone
1 csomag zselatin
Elkészítés:
A tésztához (ami egy sima linzertészta) a margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikavarom, beleteszem a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrom, és 1 óráig hűtőben pihentetem. Kettészedem, és 2 lapot sütök belőle. Lehet nyújtani is a tésztát, de akár kézzel bele is lehet nyomkodni a tortaformába.
A krémhez a túrót villával jól összetöröm, hozzáteszem a 3 citrom reszelt héját, 2 citrom levét, a porcukrot, jó alaposan összekeverem. Hozzáteszem a mascarponét, ezzel is elkeverem, majd a harmadik citrom levében feloldott zseléport is. A végén laza mozdulatokkal belesimítom a tejszínt is.
A tortaformában egymásra rétegezem a hozzávalókat, citromkarikákkal, lime-mal, reszelt citrom-, narancs-, lime-héjjal díszítem.
Citromos csirkemell trópusi gyümölcsökkel
A recept elkészítési ideje: 15 perc, Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 1 nagyobb vöröshagyma 5 dkg ghí /v.vaj 1 doboz trópusi gyümölcs koktél konzerv /vagy csak ananász 2 dl főzőtejszín 1 ek tejföl 1 ek kukorica keményítő /v. rizsliszt Tengeri só Fűszerek: Kurkuma Őrölt fehérbors Őrölt koriander Őrölt szerecsendió Őrölt gyömbér Őrölt fahéj ½ citrom reszelt héja , ...
|
|
G ANGEL 3 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Agykontroll - Öngyógyítás
Burgonyás ételek
Narancsos ételek, receptek
Ananászos ételek, receptek