Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos csirke barna rizzsel recept
Hozzávalók 2 főre: 30 dkg csirkemell filé, 2 nagy, lédús narancs, 20-25 dkg brokkoli (egy kicsi fej fele kb.), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), 1 csipet őrölt babérlevél, 1 ek méz, só, bors, 1 csésze barna rizs
A rizsből 2,5-szeres vízzel lassú párolással készítsünk rizs köretet.
Közben készítsük el a ragut.
Ehhez gőzöljük (pároljuk) meg a megmosott brokkolit.
Ezt pároló edényben tudjuk a legegyszerűbben megtenni.
TIPP: A brokkoli sokkal jobban ki tudja fejteni pozitív élettani hatásait, ha nincs szétfőzve, hanem csak roppanós.
A csirkemellet tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra.
Az egyik narancs levét nyomjuk ki (kb. 2 dl friss narancslére lesz szükség), ha nem elég a gyümölcslé, akkor további naranccsal pótoljuk.
A másik narancsot filézzük ki, és tegyük félre.
A zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, amit dinszteljünk meg.
Majd adjuk hozzá a húst, és addig pirítsuk, amíg ki nem fehérednek.
Ekkor öntsük fel a narancslével, a mézzel.
Sózzuk, őrölt színes borssal, és egy csipet babérporral ízesítsük.
Hagyjuk 10 percig párolódni.
A raguba keverjük bele a kész barna rizst.
Végül óvatos mozdulatokkal keverjük bele a narancsgerezdeket, és a brokkoli rózsákat is.
Narancsos kosárkák
Hozzávalók:
Tészta
15 dkg liszt
6 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
csipet só
1 egész tojás
A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, 1 órára hideg helyre tesszük, majd vékonyra kinyújtjuk, szaggatjuk és kibéleljük az alacsony kosárka formánkat. Megsütjük.
Narancskrém:
1 csomag vaníliás puding
2 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg cukor
1 narancs
12 dkg margarin
A pudingport, a lisztet a cukrot összekeverjük, majd a tejet hozzáadva csomómentesre elkeverjük, és folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Levéve a tűzről, hozzáadjuk az egy narancs reszelt héját.
Kihűtjük, majd a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk.
Megtöltjük a kosárkákat, narancs girizdekkel díszítjük.
Narancskoszorú
Hozzávalók:
5-6 narancs
15 dkg fehér csokoládé
6 lap zselatin
1 cs. tejszínízű pudingpor
4 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
3 evők. narancslikőr
3 cs. töltött piskótatallér (narancszselés)
Egy 26 cm átmérőjű koszorúformát kivajazunk, és frissentartó fóliával kibéleljük. (Azért vajazzuk ki, hogy beleragadjon a fólia). Annyi narancs levét facsarjuk ki, hogy a lé 375 ml legyen. A pudingot ebben a narancslében megfőzzük, és még melegen belekeverjük a darabokra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, míg a csoki elolvad benne, majd a 6 lap zselatint is belekeverjük, keverve feloldjuk benne. Hozzáadunk még fél narancs reszelt héját, és megbolondítjuk likőrrel. Hűlni hagyjuk, de időnként megkeverjük. Közben a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre keverjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A krémből a koszorúformába elterítünk egy sort, erre teszünk egy sor piskótatallért a csokis oldalával lefelé, majd még egy sor krém, piskótatallér, végül még egyszer ismételve fejezzük be a lerakást. Tetején piskótatallér legyen. Fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a fóliát, narancsszeletekkel, és ha maradt piskótatallér, akkor azzal díszítjük.
Csokis narancsos muffin
Hozzávalók:
3 tojás
1 pohár (2dl) cukor
1 narancs
2 pohár liszt
1 teásk. sütőpor
3/4 teásk. szódabikarbóna
10 dkg tábla csokoládé
3/4 pohár tej
3 tojás sárgáját a cukorral, 1 dl narancslével és 1 narancs reszelt héjával kikeverjük. Hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, a szódabikarbónát, a csokit apróra tördelve, vagy reszelve és a tejet. Végül a tojások kemény habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Muffin formába töltjük a tésztát, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Narancsos kacsa
Hozzávalók:
1 egész kacsa
só
bors
1 fej vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
3 narancs
2,5 dl fehérbor
0,5 dl Triple Sec
1 evők. cukor
1/2 evők. paradicsompüré
1 kávésk. étkezési keményítő
A kacsát megtisztítjuk, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tesszük, köré szórjuk a megtisztított karikára vágott sárgarépát, a szálasra vágott hagymát, és felöntjük egy pohár vízzel. 60 fokos sütőbe tesszük a kacsát 3 órára (így ízletesebb lesz a húsa), majd 180 fokon 50-60 percig sütjük, de ekkor már sűrűn locsolgatni kell a pecsenyelével.
2 narancs héját nagyon vékonyan, - a fehér része ne kerüljön bele- meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és a bor felével, a 2 narancs kifacsart levével és a cukorral megfőzzük kb. 10 perc alatt. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a Triple Sec-et. A kacsa alatt visszamaradt zöldséges lét leszűrjük, hozzáadjuk a boros narancslét, a sűrített paradicsomot, és újra felforraljuk. A keményítőt a maradék borral elkeverjük, és besűrítjük vele a lét. Tálaláskor a kacsát tálra tesszük, naranccsal körbe rakjuk-díszítjük, a mártást külön tálban szolgáljuk hozzá.
Tálalhatjuk úgy is, hogy előre feldaraboljuk a kacsát, és a mártással meglocsoljuk.
|
|
G ANGEL 3 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Agykontroll - Öngyógyítás
Burgonyás ételek
Citromos ételek
Ananászos ételek, receptek