Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Császárszalonnába göngyölt pulykanyárs bazsalikomos rakott burgonyával
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 5 dkg császárszalonna, rozmaring, őrölt bors, só, 60 dkg burgonya, fél csokor bazsalikom, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 dkg vaj, zsemlemorzsa
Elkészítés: A pulykamellből vékony, lehetőleg minél nagyobb szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk, majd a szeletelt császárszalonnát ráterítjük. Sózzuk, fűszerezzük, és az egyik végénél kezdve feltekerjük, egy órára a fagyasztóba tesszük, hogy jól vágható legyen a későbbiekben. Mindeközben a burgonyát káposztareszelőn vékony karikákra vágjuk, és egy kivajazott, kimorzsázott edénybe rétegezzük. A tejszínt sóval, a keményítővel, az aprított bazsalikommal, rozmaringgal, őrölt borssal elkeverjük, majd a burgonyára öntjük. 160 fokos sütőben addig sütjük, míg szilárd állagú lesz. A pulykatekercseket éles késsel kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, majd 4-5 darabot adagonként kihegyezett pálcikákra húzunk. Az így elkészített nyársakat roston vagy serpenyőben ropogós pirosra sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki. A burgonya a tejszíntől kellően szaftos marad, így mártást nem muszáj hozzá adnunk, de ízlés szerint különféle „mártogatósokkal” tálalhatjuk.
Kókuszos csirkemell fokhagymás sárgarépapürével
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 2 dl kókusztej, fél dl tejszín, 10 dkg vaj, 80 dkg sárgarépa, só, fokhagyma, fehérbors
Elkészítés: A sárgarépát szeletekre vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, sózzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy épp ellepje. Puhára pároljuk, fűszerezzük kevés fokhagymával, majd mixerrel pépesítjük Olvasztott vajat adunk hozzá, és habosra keverjük. A csirkemellet, sózzuk, fehérborssal fűszerezzük, és kevés forró olívaolajban elősütjük. Hozzáöntjük a kókusztejet, a tejszínt, és lassú tűzön puhára pároljuk. A répapürét a tányérra helyezzük, erre tálaljuk a mellet, locsolunk rá egy keveset a kókuszos léből.
Túrófelfújt aszalt gyümölcsökkel és mézben karamellizált barackkal
Hozzávalók: 20 dkg túró, 3 tojás, 4 dkg búzadara, 15 dkg cukor, só, 1 citrom héja, 3 dkg mazsola, 3 dkg aszalt szilva, 3 dkg aszalt barack, 2 evőkanál méz, 2 őszibarack
Elkészítés: A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, és hűvös helyen pihentetjük. Közben a tojás sárgáját a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót. Kivajazunk, kilisztezünk egy sütőformát. A pihentetett tésztához hozzáadjuk a tojássárgáját, jól összedolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és lágyan a masszához keverjük. A tésztát az előkészített formákba adagoljuk, majd vízzel telt tepsibe állítva, kb. 150-160 fokos sütőben készre sütjük. A barackokat hámozva, darabolva serpenyőbe tesszük, mézet adunk hozzá, és erős tűzön óvatosan pirítjuk. A mézes barackhoz szeletelt mandulát, de akár barackpálinkát is adhatunk.
|
|
G ANGEL 4 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Agykontroll - Öngyógyítás
Burgonyás ételek
Citromos ételek
Narancsos ételek, receptek