Gyógymódok: Egészséges receptek 7.

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 208 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 242 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 208 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 242 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 208 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 242 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ELIXÍR Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 208 fő
  • Képek - 452 db
  • Videók - 242 db
  • Blogbejegyzések - 154 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 118 db

Üdvözlettel,
G ANGEL
ELIXÍR Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Tortilla grillezett zöldségekkel
 

Hozzávalók 4 tortillához: 4 tortilla lap (bolti vagy házi), 1 nagyobb padlizsán, 1 kaliforniai paprika vagy 2 pritamin paprika, fejenként 2-2 újhagyma, fél jégsaláta, só, bors, olíva olaj
A mártáshoz: 1 dl tejföl, 10 dkg feta sajt, 1 chili paprika, bors, 2 gerezd reszelt fokhagyma, só ízlés szerint


A zöldségeket mossuk, majd daraboljuk.
A padlizsánt karikára, a paprikát csíkokra, az újhagymákat (kicsi zölddel együtt) hosszában kettévágjuk.
Grillserpenyőben olíva olajon grillezzük meg a zöldségeket, amiket ízlés szerint sózzunk, tört színes borssal ízesítsünk.
A mártáshoz valókat keverjük krémesre, és aprított chilivel ízesítsük.
A jégsalátát vágjuk vékony csíkokra.
A tortilla lapok közepére kenjünk a sajtos mártásból.
Erre tegyük a jégsalátát, és a grillezett zöldségeket.
Tekerjük fel, és fogyasszuk jó étvággyal.


Kapros borsópörkölt galuskával recept
 

 


Hozzávalók: 60 dkg borsó, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, ½ paradicsom, 2-3 karika paprika, 1 ek fűszerpaprika, só, bors, 1 ek olaj (olíva olaj pl.), 2 csomag kapor


A hagymát olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a borsót, és további 2-3 percig pirítjuk a hagymával.
Végül rárakjuk a paprikát, sót, borsot, fokhagymát, a paradicsomot, meg a paprikaszeleteket, és az egyik csomag kaprot finomra vágva.
Vízzel felöntjük, és pörkölt állagúra főzzük.
Sokkal előbb készen lesz mint a hús, ne hagyjuk őrizetlen az ételt!
Ha megpuhult, adjuk hozzá a többi kaprot, de ezzel már ne főzzük.
Bográcsban elkészítve a legtökéletesebb, és frissen főtt nokedlivel az igazi


Provancei spárgás rakott krumpli recept
 

 

Ez a burgonyás egytál étel recept parázsburgonyából, színes paprikákból, spárgából, és kecske fetából készül. Szép színes étel, gyorsan megvan, és kolbásszal is gazdagítható.

 

Hozzávalók 4 főre: 60 dkg parázsburgonya (apró szemű újburgonya, 1/2-1/2 sárga és zöld húsú paprika, 10 szem koktél paradicsom, 25 dkg zöld spárga, 10 dkg feta sajt (jó a kecske, és a tehéntejes is), 1 kisebb főzőhagyma, kakukkfű, só, rozmaring. Továbbá 3 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt

 

 

A zöldségeket mossuk meg alaposan.
A burgonyákat nem kell pucolni, hiszen nagyon vékony a héjuk.
A parázsburgonyát és a spárgás főzzük elő félig. Burgonya max. 10 perc, spárga 5 perc.
A tepsit kicsit kenjük át olíva olajjal, majd halmozzuk bele a vágott zöldségeket.
A tejszínt keverjük ki a tojásokkal, és a fűszerekkel, valamint a reszelt fokhagymával.
Borítsuk rá a zöldségekre.
180 fokos sütőben 20 percig lefedve, majd 200 fokosra állítva fedés nélkül süssük ismét 20 perc alatt készre (összesen 40 perc).
Az utolsó 10 percben szórjuk rá a sajtot is, és hagyjuk ráolvadni.

 

Jó étvégyat!

 


 

 

 

 

Címkék: angie elixír

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

G ANGEL 15 órája új videót töltött fel:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu